A mindennapok egyensúlya

Dr. Tandari-Kovács Mariann

6722 Szeged, Jósika u. 7.
"A hely" Életvezetési Tanácsadó Műhely
+36 30/4958906
kovacsmariann@hotmail.hu

Ugyanazzal a lelkülettel állj ki ...

2023.12.13 16:30

Önismereti mesecsoportunk egy japán teamestertől tanulja meg az önmagamért való kiállás művészetét. A foglalkozás során fejlesztjük azt a hitet és képességet, mely szerint van itt helyem és én innen, erről a helyről beszélhetek: kérhetek és mondhatok igen-t és mondhatok nem-et, ha tőlem kérnek. 

Évről-évre tapasztalom az önismeret útján járok és az önérvényesítés készségét elsajátítani vágyók körében, hogy sok esetben nem az a probléma, hogy valaki ne ismerné, ne tudán azt, hogy mik a helyes önérvényesítés lépései, hanem az a lelkület, amivel egy ilyen helyzetben jelen vagyunk. Mit tanultunk arról, hogy lehet-e a kérnünk? Lehetnek-e szükségleteink? Lehetnek-e szempontjaink? Lehet-e véleményünk? Vajon a véáleményünkre, szempontjainkra kíváncsi-e a másik? Egyáltalán van-e itt helyem és beszélhetek-e innen? E kérdésekre adott válaszink függvénye, hogy mennyire vagyunk ügyesek, sikeresek az önérvényesítésben. Az önképcóviselethez szükséges lelkületből példát adhat nekünk e történet főszereplője. S ezt a történetet erőforrásként használhatjuk minden egyes helyzetben, mikor önmagunkat szeretnénk képviselni. 

Remélem, megszereti a csoport a tesmestert.

Plakát: saját készítés - felhasznált képek: Pixabay - Excellentcc; Mirkostoedter; Jirreaux; Unsplash - Library of Congress on Unspalsh