A mindennapok egyensúlya

Dr. Tandari-Kovács Mariann

6722 Szeged, Jósika u. 7.
"A hely" Életvezetési Tanácsadó Műhely
+36 30/4958906
kovacsmariann@hotmail.hu

Önfeláldozás - túlvállalás - kiégés

2021.08.28 09:00

Nem véletlen, hogy kiből lesz segítő. A segítő hivatást választók személyiségjegyeiben és élettörténetében fellelhetők hasonlóságok, kirajzolódik egy mintázat. Az alkotó-fejlesztő meseterápiában éppen a mintázatot keressük meg és ez a történetválasztás alapja. Egy japán népmese adja majd az egész napos munka keretét.

A meseterápiás workshopra elsősorban olyan szakemberek jelentkezését várom, akik segítő foglalkozásúak (orvosok, pszichológusok, gyógytornászok, pedagógusok, ápolók, egészségügyi dolgozók, mentálhigiénés szakemberek, szociális területeken dolgozók, gyógypedagógusok, védőnők ...), s akik szeretnének ránézni arra, mi hívhatta őket erre a területre, akik szeretnék szakmai személyiségüket fejleszteni. 

Itt a helyed, ha nehezen mondasz nem-et; ha nehezen kommunikálod a saját szükségleteidet, érzéseidet, ha nehezen húzod meg a határokat, ha hajlamos vagy túlvállalni magad, ha mások negatív érzéseit könnyebb meghallgatnod, mint a saját negatív érzéseiddel együtt lenni. Ha fokozottan ügyelsz arra, hogy mások erősnek lássanak, ha fontos a kontroll, ha úgy érzed, mindig elérhetőnek kell lenned és mindenkinek segítened kell.

Az egész napos műhelymunka során rátekintünk azokra a tipikus személyiségjegyekre, melyek a segítő hivatás választására hajlamosítanak, megvizsgáljuk, hogy a saját segítővé válásunk történetében ezek hogyan vannak jelen? Milyen következménye lehet ennek a működésnek? Mi az, ami áthangolásra szorul? Milyen az érett segítő kapcsolat ?


A foglalkozást vezeti: Dr. Tandari-Kovács Mariann pszichológus, meseterapeuta, kiégéskutató

Jelentkezés: kovacsmariann@hotmail.hu címen vagy +36 30/4958906 számon.


Részvételi díj: 12.000Ft - helyedet 2000Ft előleggel tudod biztosítani.


Borítókép forrása: Lin Wang (The crane girl - illusztráció)