A mindennapok egyensúlya

Dr. Tandari-Kovács Mariann

6722 Szeged, Jósika u. 7.
"A hely" Életvezetési Tanácsadó Műhely
+36 30/4958906
kovacsmariann@hotmail.hu

Mesés Női Hétvége

2022.07.09 09:00

Szeretettel várlak a nyári mesés női hétvégére, amit ezúttal is egy különleges helyszínen rendezünk meg Szegeden a Füvészkertben. Csodás természeti környezetben, kapcsolódva a földhöz, fűhöz, fához, gyógynövényekhez, fényhez, levegőhöz. 

Mi történik egy Mesés Női Hétvégén?

Nagyon intenzív lélektani munka zajlik egy biztonságos térben, ahol női körben vagyunk, s egyetlen népmese nyújtja a keretét a hétvégének. Ebben a mesebeli térben indulunk belső utazásra, kapcsolódunk egy ősi, szellemi tanításhoz. Fejtegetjük az ember ősi tapasztalatát, a történet mögöttes üzenetét, megpróbálunk válaszolni arra a kérdésre, hogy mivel akar enegem ez a történet gazdagítani? Olyan tudáshoz kapcsolódunk, ami Benned is ott van, csak már elfelejtetted.

A hétvégén nagy mértékben hagyatkozunk az érzékszerveinkre, hiszen a Boldizsár Ildikó által kidolgozott alkotó-fejlesztő meseterápia módszertanával dolgozunk. Lesz alkotás, valamit létrehozunk a tapasztalásainkból. Lesz mozgás, testtudatos tapasztalás. Lesz egymásra figyelés, megtartás, megértés.

A szombati nap egy csodás mezitlábas tánccal zárul a tisztáson, melyet Markovics Ágnes Nia tanár vezet.

A jól gondoskodás jegyében finom meleg ebédet (leves és főétel) biztosítunk mindkét napon.

Kiknek ajánlom?

Mi történik, ha megkérdőjelezik az alapot, a rendet, ami biztonságot nyújt? A hétvégét különösen azoknak a nőknek ajánlom, akik tapasztalták vagy éppen most tapasztalják meg a talajvesztett állapotot, azoknak, akiknek a férfiakkal vagy az apa-lánya kapcsolatukban van elakadásuk, sebzettségük, azoknak, akik rendelkeznek saját értékrenddel, mikor ebben kitartanak, bajba kerülnek. Ajánlom azoknak, akik bizonytalanok saját identitásukban, akik nem tudnak, vagy nehezen tudnak kiállni önmagukért, akik nehezen kérnek segítséget, akik inkább nem szólnak, hanem elfogadják a helyzetet, hajlamosak alárendelődni. A két nap során megnézzük ennek a személyes történetét, s a mese vezet bennünket a rendezési folyamatban, megmutatja, hogy hogyan léphetünk bele a saját életünkbe.

Ideje: 2022. július 9-10. 9.00-18.00 óráig

Létszám: minimum 8 fő maximum 12 fő

Helyszín: SZTE Füvészkert, Szeged, Lövölde út 42. - légkondicionálóval ellátott terem

Ellátás: svédasztalos ebéd, tea, víz, egy ajándék kávé mindkét napon

A programot vezeti: Dr. Tandari-Kovács Mariann pszichológus és meseterapeuta

Részvételi díj: 50.000Ft, mely tartalmazza a meseterápiás foglalkozásokon való részvétel díját, az eszközök költségét, a helyszínre vonatkozó költséget, a Nia táncon való részvétel díját, valamint a meleg, két fogásos svédasztalos étkezés díját mindkét napon. A jelentkezésed 20.000Ft befizetésével válik élővé, ezt a díjat legkésőbb június 30-ig kérlek, fizesd be. 

Jelentkezni, érdeklődni: kovacsmariann@hotmail.hu e-mail címen vagy telefonon 30/4958906 számon.

Jelentkezési határidő: 2022. július 3., illetve a szabad helyek erejéig.

 

PROGRAMTERVEZET

SZOMBAT

9.00-9.30-IG ÉRKEZÉS

9.30-10.30 JÓ IDŐ ESETÉN KINT A SZABADBAN - ISMERKEDÉS, KERETEK, CSOPORT SZABÁLYOK, RÁHANGOLÓDÁS A HÉTVÉGÉRE (HINDU LEGENDA)

10.30-13.00 MESETERÁPIÁS FOGLALKOZÁS (DÉLELŐTTI BLOKK) – beléptetés a mese terébe (zárt tér), testtudatosítás, élőszavas mesemondás-mesehallgatás; kapcsolódás az érzékszerveken keresztül a történetéhez

13.00-14.00 EBÉD

14.00-16.00 MESETERÁPIÁS FOGLALKOZÁS (DÉLUTÁNI BLOKK) – hogyan szól rólam a történet, mit akar nekem mondani a mese, avagy a személyes kapcsolódásom a történethez

16.00-16.30 FRISSITŐ SZÜNET – átöltözés a tánchoz, szabadtéri helyszín rét felkeresése

16.45-17.45 NIA TÁNC - Markovics Ági vezetésével

18.00 FÜVÉSZKERT ELHAGYÁSA

SZABAD PROGRAM

VASÁRNAP

9.00-9.15 BELÉPÉS A MESE TERÉBE

9.15-12.30 MESETERÁPIÁS FOGLALKOZÁS (DÉLELŐTTI BLOKK) – Fókuszban a női sebzettség motívuma, amikor az alapvető érzelmi szükségletek sérülnek (magány, elutasítás, biztonság hiánya): megjelenítése expresszív művészetterápiás eszközökkel (mozgással, rajzolással / festéssel)

12.30-13.30 EBÉD

13.30-16.30 MESETERÁPIÁS FOGLALKOZÁS (DÉLUTÁNI BLOKK) – Fókuszban a gyógyulás motívuma: milyen stratégiát kínál a mese? A saját megoldási stratégia kidolgozása. Expresszív művészetterápiás eszközök alkalmazása, természethez való kapcsolódás, mindfulness alapú gyakorlatok.

16.30-17.00 FRISSÍTŐ SZÜNET

17.00-18.00 HÉTVÉGE ZÁRÁSA, BÚCSÚZÁS

HAZAINDULÁS