A mindennapok egyensúlya

Dr. Tandari-Kovács Mariann

6722 Szeged, Jósika u. 7.
"A hely" Életvezetési Tanácsadó Műhely
+36 30/4958906
kovacsmariann@hotmail.hu

Mese-kör: állatmenyasszonyok és állatvőlegények

2023.09.29 18:00

Szeptemberben olyan meséket hallgathattok meg a Mese-körben, amikben valaki - egy férfi vagy egy nő -  állat alakban éli a saját életét. 

Minden nép mesekincsében ismertek ezek a történetek: a madár (galamb, hattyú, daru), macska, gyík vagy éppen béka alakban élő nők, és a vaddisznó, szarvas, fekete bika, kígyó, béka vagy éppen sárkány alakjában élő férfiak. Elvarázsoltak, elátkozottak, sok esetben nem derül ki, hogy miért ítéltetnek az adott állat alakjában élni. Aztán érkezik valaki, aki képes jól látni, jól érzékelni az elvarázsoltat és ami a legfontosabb elfogadni abban az alakjában és azokkal a minőségeivel együtt, amit az adott zoomorf kód rejt. Boldizsár Ildikó arra mutat rá, hogy ezek a mesék "a szavakon túli érzékelés és megértés fontosságára hívják fel a figyelmet egy párkapcsolaton belül" (Boldizsár Ildikó: Életválságok meséi, 2016., 159.o.).

Helyszín: Helyszín: Tiszavirág Pszichológiai Központ, Szeged, Szent István tér 2., 4. emelet, 49. kapucsengő

Hozzájárulás: 3000 Ft

Figyelem! A helyek száma korlátozott! Előzetes bejelentkezés szükséges! A helyedet a részvételi díj átutalásával tudod biztosítani. Akadályoztatásod esetén a helyedet átadhatod másnak, a részvételi díj visszafizetése azonban nem lehetséges.