A mindennapok egyensúlya

Dr. Tandari-Kovács Mariann

6722 Szeged, Jósika u. 7.
"A hely" Életvezetési Tanácsadó Műhely
+36 30/4958906
kovacsmariann@hotmail.hu

Keleti mesék - mese est

2024.04.26 18:00

Perzsa, arab, egyiptomi, indiai, afgán, iráni, török és görög népmesék közül válogatok a keleti mesés estére. 

A keleti mesékben az ember úgy jelenik meg, mint akinek története van. Szemben az európai mesék cselekvő hőseivel, a keleti mesék szereplői elfogadják azt, ami történik, ráhagyatkoznak az eseményekre, számukra a tragikum az élet része. Bármi történjék, az a Sors vagy Allah akaratának része. A mesékben sok esetben nem kiszámítható, hogy mi fog történni, a szereplők beleállnak, elfogadják a velük történteket. Boldizsár Ildikó a keleti nőkről a következőket írja: „… egyszerre buják és szemérmesek, érzékiek és okosak, és mindig egyértelműek: kimondják, amit gondolnak; elmondják, mit szeretnének, és megszerzik, amire vágynak.” (Boldizsár: „Hogyan segítsek én terajtad?”, Magvető, 2023., 80.o.) A keleti férfiak a világot összefüggéseikben ragadják meg, műveltek, nagy történetmesélők, ám képesek meghallgatni a történeteket. „Valamennyi érzékszervüket kényeztetik, kiszolgálják és fejlesztik: az illatok, ízek, hangok, színek és finom kelmék mindennapi tartozékai az életüknek.” (uo., 99.o.) A nők szépségét dicsőítik és magasabbra emelik, rengeteg segítséget kapnak a nőktől abban, hogy teljesebb módon élhessék meg életüket. 

Tartsatok velem ebbe az illatos, ízes, színes, finom kelmékkel szegélyezett világba! Merüljünk el két órára a keleti mesék tanításaiba!

A részvételi díj: 5500 Ft, melyet átutalással tudsz fizetni. Így biztosítod a helyedet, hiszen a terem befogadóképessége korlátozott. Akadályoztatásod esetén a helyed átadható másnak, a részvételi díj visszafizetése nem lehetséges. 

Helyszín: Tiszavirág Pszichológiai Központ, Szeged Szent István tér 2., 4. emelet, 49. kapucsengő