A mindennapok egyensúlya

Dr. Tandari-Kovács Mariann

6722 Szeged, Jósika u. 7.
"A hely" Életvezetési Tanácsadó Műhely
+36 30/4958906
kovacsmariann@hotmail.hu

Azt a madarat én feleségül veszem - Meseterápiás műhely

2020.06.16 09:00

Párokkal foglalkozó szakemberként gyakran találkozom azzal az elakadással, hogy a kapcsolatban lévő felek nem az igazi arcunkat mutatják, nem a valódi alakjukban élnek. Ennek hátterében sok minden állhat, többek között a félelem, hogy ha megmutatom magamat, akkor szerethető leszek-e a másik számára? Az önmagunkkal szemben támasztott elvárások, vagy akár a fájdalmas gyermekkorban gyökerező tapasztalataink (Kicsi vagyok! Nem vagyok elég szép! Nem vagyok elég jó!) óvatossá tehetnek minket önmagunk megmutatásában. Mit lehet tenni?

Ehhez a jelenséghez szép vezetést nyújtanak az állatmenyasszony és állatvőlegény típusú mesék. Te milyen állat alakjában ismersz magadra? Béka? Madár? Kígyó? Malac? Macska? Milyen lehet állatként élni? Kibújsz-e időnként az állatbőrből, a tollruhából vagy folyton magadon hordod és már azt sem tudod mi lehet alatta? Milyen az a kapcsolati tér, mely segíthet abban, hogy az igazi arcoddal, valódi alakoddal, önmagaddal legyél jelen? S vajon mit tudnak a cár fiak, hercegek, királyfik, császár fiak, akik állatalakban feleségül veszik e lányokat? Hogyan kapcsolódnak? Hogyan figyelnek? Hogyan és mire mondanak igen-t? Hogyan váltják meg a nőt?
Az egész napos 9 órától 16 óráig tartó műhelymunka során a Boldizsár Ildikó által kidolgozott alkotó-fejlesztő meseterápia módszerével dolgozunk és egy finn állatmenyasszony mese különböző motívumaihoz kapcsolódunk.

A workshopot vezeti: Dr. Tandari-Kovács Mariann, pszichológus, meseterapeuta

Részvételi díj: 9000 Ft
Érdeklődni és jelentkezni: kovacsmariann@hotmail.hu címen vagy +36 30 4958906 telefonszámon tudsz

Kép forrása: Pinterest