A mindennapok egyensúlya

Dr. Tandari-Kovács Mariann

6722 Szeged, Jósika u. 7.
"A hely" Életvezetési Tanácsadó Műhely
+36 30/4958906
kovacsmariann@hotmail.hu

Szeretettel köszöntöm a honlapomon!

Dr. Tandari-Kovács Mariann pszichológus és meseterapeuta vagyok, pár- és családterapeuta jelölt az egészségtudomány doktora. Célom, hogy a hozzám fordulókkal közösen gondolkozzak arról az élethelyzetről, nehézségről, kérdésről, tünetről, kihívásról, ami elé az élet éppen állítja őket. Fontos számomra, hogy jelen legyek a találkozásokban.

Felnőttek egyéni kísérésével 2002 óta foglalkozom, kezdetben az egészségügy keretein belül dolgoztam, 5 éves klinikai tapasztalattal rendelkezem. Pszichodiagnosztika, egyéni tanácsadás, segítő beszélgetés formájában nyújtok segítséget.

A pár és családterápia felé 2006-ban fordultam, miután az egyéni beszélgetések alkalmával egyre inkább világossá vált, hogy többnyire nem csak azzal az egy emberrel ülök a szobában, s ahhoz, hogy hatékony legyen a közös gondolkodásunk, szükséges a családi háttér, szerkezet, a családtörténet feltérképezése, vagy akár az egész család megszólítása és megnyerése egy közös munkára.

Szívesen dolgozom csoportokkal. Rendszeresen tartok készségfejlesztő tréningeket - stresszkezelés, kommunikáció, érzelmi intelligencia témákban.  Williams Életkészségek oklveles facilitátor vagyok.

Tudományos kutatásaim a munkahelyi stressz, az érzelmi megterhelődés, lelki kiégés jelenségeihez kapcsolhatók. Ezekre az eredményekre is építkezem, mikor burn out tréninget szervezek.

2016. februárjában részt vettem Boldizsár Ildikó 30 órás alkotó-fejlesztő meseterápiás képzésén - a mesembirodalom kinyílása számomra hatalmas élmény. Visszatekintve életemben több olyan alkalom volt, amikor a mesék mély önismereti hozadékkal bírtak az életemben. A mesekódokra való kinyílás olyan egyetemes bölcsesség és tudás elérését teszi lehetővé, amit szeretnék minél több emberhez eljuttatni, hiszen "nincs olyan élethelyzet, melynek ne lenne mesebeli párja" - mondja Boldizsár Ildikó.

A mesék novemberben még mélyebbre költöznek a lelkemben, ezúttal a klasszikus és kortárs mesék által megnyitott lehetőségeket tanultam meg ismét 30 órában Boldizsár Ildikótól. A műmesék, amelyek csodálatosan leképezik azt a világot, melyben jelenleg élünk, reflektálnak a felmerülő nehézségekre, kérdésekre.

2018. októberében megszereztem az alkotó-fejlesztő metamorphoses meseterapeuta címet, ezzel az egyéni segítő beszélgetések módszertára bővült, hiszen alkalmassá váltam arra, hogy egyéni fejlesztési tervet dolgozzak ki a mesékre építve és így segítsem a fejlődni vágyó embert.